hoitoraideLempaala

Hoitava Hengitys

hoitavahengitys_logo_myynti@1702.fi (2)Marketta Manninen on Suomen ainoita Buteyko-ohjaajia. Hänen kehittämänsä Hoitava Hengitys -tekniikka perustuu tähän maailmalla tunnettuun hengitysmenetelmään, jolla hoidetaan mm. astmaa, kroonista tukkoisuutta, kuorsausta, uniapneaa sekä paniikkihäiriön ja stressin oireita.

Hoitoraide järjestää Hoitava Hengitys Seminaareja ja kursseja yksityisasiakkaille ja ryhmille sekä hoitolassa Lempäälässä että eri paikkakunnilla. Hoitava Hengitys Seminaareja voi myös tilata esim. työpaikkojen TYHY -päiviin.

 

Lisätietoja Hoitava Hengitys -verkkosivuilla.

 


Hoitoraiteen hoitovalikoima uudistuu

 

Joulukuun 2016 alusta alkaen Hoitoraiteen hoitovalikoima uudistuu ja tarjontaan tulee myös kouluikäisille lapsille suunnattuja hoitoja!

Lisäksi vyöhyketerapia -hoito yhdistyy viime keväänä testattuun ja hyväksi havaittuun Hoitava Hemmottelu -hoitoon.

Entiseen tapaan kaikkia hoitoja tehostaa yhä suositummaksi ja tunnetummaksi käyvä BEMER -verisuoniterapia. Muistathan, että Hoitoraiteen kautta voit myös vuokrata tai ostaa BEMER -laitteen kotiisi.


Intialainen päähieronta

Intialaisen päähieronnan juuret johtavat Intiaan ja intialaiseen Ayurvedaan, jonka mukaan terveys on mielen, sielun ja kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia. Intiasta päähieronta saapui Englantiin vuonna 1978 osteopaatin ja hierontaterapeutin Narenda Mehtan mukana. Irlantilainen Dee Ahern, Mehtan oppilas, toi hoidon Suomeen vuonna 1999. Länsimaissa hierontaan on lisätty pään käsittelyn lisäksi myös niska-hartiaseudun hieronta.

Hieronnassa käsitellään painellen ja pyörittäen koko yläkehon lihakset; yläselkä ja hartiat, käsivarret ja kädet, niska ja kaula, kallonpohja, korvat, päälaki sekä kasvot.

Hieronta rentouttaa jännittyneitä yläselän, hartioiden, käsien ja pään alueiden lihaksia sekä parantaa verenkiertoa. Samalla käsittely myös virkistää, lievittää stressiä sekä parantaa unenlaatua.
Hierontaa varten ei tarvitse riisuuntua, vaan hieronta tehdään joustavan vaatteen päältä asiakkaan istuessa tuolilla.

Intialaista päähierontaa ei voi tehdä asiakkkaalle, jolla on kuumetta tai tulehduksia. Hoitajan on myös hyvä tietää mikäli asiakkaalla on tai on ollut vakavia verenkiertohäiriöitä tai muita sairauksia erityisesti niskan ja pään alueella.

HUOM! Hoitoraiteella hoitoon sisältyy myös Bemer-verisuoniterapia.


Shiatsu

ShiatsuShiatsu on japanilainen, kiinalaiseen akupainantamenetelmään perustuva hoitomuoto.

Erittäin rentouttavassa ja kokonaisvaltaisessa hoidossa käydään fyysisesti läpi koko kehon pääenergiakanavat kämmenillä ja peukaloilla painelemalla sekä venytyksillä.

Käsittely avaa mahdollisia energiatukoksia ja tasapainottaa energian virtausta helpottaen samalla myös lihasjännityksiä. Shiatsu parantaa myös verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä helpottaa mm. stressiä, kiputiloja, unihäiriöitä, päänsärkyä, ruuansulatusvaivoja ja kuukautisvaivoja.

Hoito tehdään lattialla shiatsupatjan päällä asiakkaan ollessa puettuna joustaviin vaatteisiin.

Shiatsu ei sovi ihmiselle, joka on raskaana tai jolla on vakava sairaus (esim. syöpä), vahva lääkitys, vakavia mielenterveysongelmia (esim. psykoosi).

HUOM! Hoitoraiteella hoitoon sisältyy myös Bemer-verisuoniterapia.

 

 

 

Hoitava Hemmottelu

Hoitava Hemmottelu on nimensä mukaisesti hyvin rentouttava ja lihasjännityksiä avaava hoito. Hoidossa yhdistetään intialaista päähierontaa sekä vyöhyketerapiaa.

Rentouttavan ja lihasjännityksiä avaavan käsittelyn saa niska-hartian seutu sekä kädet ja hemmottelun kruunaa vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta. Jalkahieronnassa käsitellään jalkaterän vyöhyketerapeuttisia heijastealueita.

Jalkahieronta stimuloi elimistön omia itsekorjausmekanismeja sekä tasapainottaa ja vilkastuttaa kehon toimintoja. Hoitava Hemmottelu lievittää tehokkaasti stressiä ja parantaa unenlaatua.

Niska-hartiahieronta tehdään paidan päältä asiakkaan istuessa tuolilla ja jalkojen hieronta paljaisiin jalkateriin hoitopöydällä.

Hoitoa ei voi tehdä asiakkkaalle, jolla on kuumetta tai tulehduksia. Hoitajan on myös hyvä tietää mikäli asiakkaalla on tai on ollut vakavia verenkiertohäiriöitä tai muita sairauksia erityisesti niskan ja pään alueella. Hoitoa ei myöskään tehdä elinsiirtopotilaille, lähiaikoina tehdyn leikkauksen läpikäyneille eikä raskaana oleville, joiden raskaus on kestänyt alle 12 viikkoa.

Hoidon voi ottaa joko tunnin tai puolentoista tunnin mittaisena.

HUOM! Hoitoraiteella hoitoon sisältyy myös BEMER -verisuoniterapia.

 


BEMER -terapia

Bemer-mainos-hoitoalustaFysikaalinen verisuoniterapia BEMER parantaa mikroverenkiertoa sekä edistää verenvirtausta pienimmissä verisuonissa.

Toimiva mikroverenkierto tehostaa immuunipuolustusta sekä kehon itsekorjausmekanismia.

Verisuoniterapiaa käytetään kivun, kehon toimintahäiriöiden ja erilaisten sairauksien hoidossa. Terapia tukee kehon omia parantumis- ja uudistumisprosesseja.

Hoitoraiteella fysikaalinen verisuoniterapia BEMER yhdistetään kaikkiin hoitoihin tehostamaan ja syventämään hoitojen vaikutusta.

8 minuutin perushoidon lisäksi hoitoa voidaan täydentää 8 – 20 minuutin kohdennetulla BEMER -terapialla haluttuun ongelmakohtaan.

Halutessaan asiakas voi käydä myös pelkässä BEMER -terapiassa.

Hoitoraiteen kautta voi myös vuokrata tai ostaa BEMER -laitteen omaan käyttöön. Tiedustele seuraavien BEMER -luentojen (mm. Tampereella) ajankohtia Hoitoraiteelta.

Voit lukea BEMER -laitteen käyttäjien kokemuksia tästä.

 

 

Bemer-logo

 

HOIDOT LAPSILLE (n. 6 – 14 -vuotiaille):

 

Mini-inkkari

Sisällöltään samanlainen kuin aikuisille suunnattu intialainen päähieronta, mutta kestoltaan lyhyempi ja voimakkuudeltaan kevyempi hoito.

Hieronta rentouttaa ja avaa niska-hartiaseudun lihasjännityksiä. Auttaa lasta rauhoittumaan ja hiljentymään sekä parantaa unenlaatua.

Hoitoon sisältyy myös BEMER -verisuoniterapia.

 

 

Mini-shiatsu

Kuten aikuisten shiatsu, mutta kestoltaan lyhyempi ja voimakkuudeltaan kevyempi hoito.

Hoito rentouttaa ja avaa kehon fyysisiä sekä energeettisiä tukoksia. Auttaa lasta rauhoittumaan ja hiljentymään sekä parantaa unenlaatua.

HUOM! Hoitoon sisältyy myös BEMER -verisuoniterapia.

 

 

Lapsi – vanhempi hoitopaketti

Lasta saattava aikuinen voi ottaa BEMER -verisuoniterapiahoidon 10 euron lisämaksusta samalla, kun lasta hierotaan.