Olen Lempäälään junan tuoma savolainen. Omaa alaa etsiessäni ehdin opiskella itseni yo-merkonomiksi, vaatetusalan artenomiksi ja eräoppaaksi. Viisi vuotta maailmalla matkaoppaan hommissa kypsytteli ajatusmaailmaani syvällisempään suuntaan ja nosti hyvinvoinnin ja sen kokonaisvaltaisen kohentamisen lähimmäksi sydäntä. Suomeen palattuani opiskelin ensin Karkussa eräoppaaksi ja lopulta nykyiseen ammattiini Tampereella luontaishoitajaksi ja diplomivyöhyketerapeutiksi.

Lempäälään muutimme perheeni kanssa vuonna 2005. Äitiysloman ja hoitovapaan ohessa remontoimme mieheni kanssa kodiksemme pientä ratavartijanmökkiä, Hollon vahtitupaa. Rakennustyöt jatkuivat Vaasasta siirretyn rakennuksen pystytyksen parissa, josta tuli Luontaishoitola Hoitoraide. Rakennustöiden lomassa ryhdyin tekemään kotisiivouksia ja samalla opiskelin siivousalan perusteet Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa.

Uusista asioista helposti innostuvana olen onnellinen että elämä on tuonut eteeni mitä ihanampia asioita opiskeltaviksi. Luontaishoitoja täydentämään hankin BEMER  fysikaalisen verisuoniterapialaitteen vuonna 2010 ja laitteen jälleenmyyjäkoulutuksissa sain monipuolista ja mielenkiintoista oppia mikroverenkierrosta.

Lapsemme saatua astmadiagnoosin halusin luontaishoitajana perehtyä astman pehmeämpiin hoitomuotoihin. Löysin Buteyko-menetelmän ja aiheesta innostuneena opiskelin Buteyko-ohjaajaksi Lontoossa vuonna 2013. Toimivaksi menetelmä todettiin omakohtaisesti, kun poikamme hengitys kohentui hengitysharjoitusten myötä ja saimme jättää hänen astmalääkityksen pois.

Koska menetelmä on Suomessa vielä aika tuntematon, asian markkinoiminen, kurssien suunnitteleminen ja opetusmateriaalien laatiminen on ollut haastavaa, mutta todella antoisaa ja innostavaa. Tämän erinomaisen menetelmän saattaminen ihmisten tietoisuuteen on minulle erittäin mieluisa ja palkitseva työtehtävä.